Hotel Mercure Poznań Centrum świętuje w tym roku jubileusz 60-lecia powstania, kontynuując tradycje hotelu Merkury, pierwszego luksusowego obiektu wybudowanego w powojennej Polsce. Z tej okazji szef kuchni restauracji Mikołaj Adamczyk zaprasza na kulinarną podróż w przeszłość. Inspirując się historycznymi menu i we współpracy z szefem z tamtych lat Wojciechem Wiciakiem stworzył kartę retro, która przenosi nas do lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych.
Poznański kultowy hotel świętuje 60 lat. Restauracja odtworzyła dania sprzed lat
Morgan Howen
Related News
Lazania to jedno z najbardziej rozpoznawalnych i lubianych dań na świecie. Połączenie makaronu, soczystego mięsa,
Świeże grzyby to prawdziwy dar natury, który w kuchni może zamienić każde danie w prawdziwe
Wszyscy wiemy, że jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to jest ono najwyższym priorytetem pracodawcy. Jednak nie
Łokieć tenisisty, znany także jako łokieć boczny, to popularna nazwa epikondylitis lateralis, stanu charakteryzującego się