Przygotowując słodkie wypieki, warto urozmaicić je pysznym kremem. Proponuję sprawdzony i niezawodny przepis na krem kajmakowy. Jego przygotowanie jest bardzo proste i szybkie – wystarczą dwa składniki i kilka minut miksowania. To idealny pomysł na krem do tortów, babeczek, dekoracji ciast i słodkich deserów. Smakuje obłędnie. Wypróbuj przepis na krem kajmakowy.
Niezawodny przepis na krem kajmakowy. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Krem idealnie nadaje się do przekładania tortu i ciast, a także dekoracji babeczek i bezików. Jest lekki, puszysty i w sam raz słodki. Możesz bardzo szybko zrobić go z gotowej masy kajmakowej lub krówkowej. Jeśli chcesz ją przygotować samodzielnie, to ugotuj puszkę słodzonego mleka skondensowanego w wodzie. Po półtorej godzinie kajmak będzie gotowy. Dobrze go wystudź przed ucieraniem z masłem – to bardzo ważne, by składniki miały temperaturę pokojową.
Krem karmelowy można przygotować także w słonej wersji. Wystarczy utrzeć miękkie masło z masą kajmakową z puszki i dodać szczyptę soli morskiej.
Krem słony karmel sprawdzi się idealnie do dekoracji kruchych babeczek, eklerków czy czekoladowych muffinek. Możesz posmarować nim także beziki i udekorować startą czekoladą.